Aegon neemt schadeverzekeraar NOWM over

Aegon wil de Groningse schadeverzekeraar NOWM, onderdeel van de assurantiegroep Van Calcar, overnemen. Beide partijen verwachten op korte termijn overeenstemming te bereiken. NOWM zal de activiteiten onder eigen naam en directie voortzetten als zelfstandig onderdeel binnen Aegon Nederland. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

NOWM is gespecialiseerd in de zakelijke markt en richt zich sterk op preventie. Het totale premie-inkomen van NOWM bedraagt op jaarbasis ongeveer 85 miljoen gulden. De onderneming heeft enkele tientallen mensen in dienst. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Evenals Aegon werkt de Groningse maatschappij via tussenpersonen. Aegon wil via NOWM het marktaandeel op het gebied van polissen voor bedrijven verbeteren. “Aegon profileert zich meer en meer als de grote verzekeraar met 'n scherp oog voor concurrentie”, aldus C. van den Bos, directielid van Aegon Nederland. NOWM is onderdeel van de assurantiegroep Van Calcar.

In de markt circuleerden geruchten dat Aegon deze hele groep wil overnemen. Volgens een woordvoerder van het Haagse concern is daarvan absoluut geen sprake. “Het gaat ons puur om dit onderdeel van Van Calcar.”