AARDAPPEL- VENKELPUREE

Voor vier personen: 800 gram - 1 kilo kruimig kokende aardappelen zout, vers gemalen peper 1 grote venkelknol liter crème fraîche eventueel 1 eetlepel pernod 15 gram boter.

Snijd de stengeldelen van de venkel af en aan de onderkant een kapje. Bewaar de groene veertjes en snijd ze fijn. Snijd de venkelknol in vieren, verwijder de harde kern en snijd de rest in reepjes. Kook de aardappelen en de venkel beide - in aparte pannen - in 20 minuten gaar. Schep de venkel uit het kookvocht en pureer de groente met de crème fraîche en desgewenst de pernod. Stamp de aardappelen fijn. Roer er de venkelpuree, venkelgroen en een klontje boter door. Voeg indien nodig voor de smeuïgheid een scheutje venkelkookvocht toe. Breng de puree met zout en peper op smaak. Lekker bij vis en lamsvlees. Geef er bijvoorbeeld beboterde erwtjes met venkelgroen bij.

    • Annelène van Eijndhoven