UEFA wijst groepshoofden voor EK aan

PARIJS, 17 NOV. De UEFA heeft voor de loting van de eindronde van het Europees voetbalkampioenschap van 1996 de vier groepshoofden bekendgemaakt. Aangewezen zijn gastland Engeland, titelverdediger Denemarken, Spanje en Duitsland.

De beslissing is, afgezien van het gastland, gebaseerd op resultaten van de laaste vier jaar. De definitieve indeling van de vier groepen wordt op 17 december duidelijk. Dan heeft in Birmingham de loting plaats.

Hoe de procedure straks precies in zijn werk gaat, is nog niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk verdeelt de UEFA de resterende landen in twee groepen. De nummers vijf tot en met twaalf en de nummers dertien tot en met zestien.

Vijftien deelnemers aan de eindronde in Engeland zijn bekend. Nederland en Ierland strijden nog om één plaats. De beslissingswedstrijd is op 13 december in Liverpool. De Nederlandse voetbalbond praat volgende week vrijdag met een Ierse en een Engelse delegatie over de gang van zaken rond het cruciale duel. Daarbij komt ook de kaartverdeling aan de orde. Het stadion van Liverpool telt 41.000 plaatsen. De KNVB rekent op ruim 13.000 toegangsbewijzen.