Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Tweede hockeyzege voor Argentinië

KAAPSTAD, 17 NOV. De hockeysters van Argentinië hebben gisteren hun tweede overwinning behaald op het olympische kwalificatietoernooi in Kaapstad. In een technisch hoogstaande wedstrijd won de vice-wereldkampioen verrassend met 1-0 van het sterker geachte Zuid-Korea. Woensdag was de ploeg van bondscoach Mendoza in het openingsduel al met 3-2 te sterk voor Nederland.

Canada en Groot-Brittannië hielden elkaar gisteren op de tweede speeldag in evenwicht: 1-1. Argentinië, onlangs teleurstellend laatste bij de Champions Trophy in eigen land, gaat voorlopig alleen aan de leiding in het tussenklassement van het elfdaagse plaatsingstoernooi. Van de acht deelnemers kwalificeren de beste vijf zich voor de Olympische Spelen in Atlanta.