Treinverkeer wordt omgeleid

ROTTERDAM, 17 NOV. Door spoorwerkzaamheden bij Warmond en Hoofddorp rijden er dit weekeinde geen treinen op de trajecten Leiden-Schiphol en Leiden-Heemstede/Aerdenhout.

Intercity's tussen Rotterdam CS en Amsterdam CS worden omgeleid over Gouda. Om de extra intercity's en internationale treinen op dit traject te verwerken, zal de stoptrein tussen Rotterdam CS en Amsterdam CS over Gouda dit weekeinde niet rijden. Wel zullen de omgeleide intercity's eenmaal per uur stoppen op de tussenliggende stations Duivendrecht, Breukelen, Woerden en Gouda.

Het treinverkeer ten noorden van Leiden komt om half twee in de nacht van vrijdag op zaterdag tot stilstand en wordt hervat op maandagmorgen half zes. Op de trajecten Leiden-Schiphol en Leiden-Heemstede/Aerdenhout worden ieder kwartier snelbussen ingezet. De stations Nieuw-Vennep en Hoofddorp worden bediend met stopbussen, die elk kwartier vertrekken uit Leiden en Schiphol. Reizigers moeten rekening houden met een half uur tot drie kwartier extra reistijd.

De NS werken dit weekeinde bij Hoofddorp aan damwanden voor de bouw van een ongelijkvloerse kruising voor het treinverkeer en aan een ondertunneling van de spoorbaan voor een onderdoorgang voor bussen. Bij Warmond wordt een draagconstructie van de bovenleiding vervangen.