Sylvia Tóth kandidaat voor bestuur voetbalbond

ROTTERDAM, 17 NOV. Het sectiebestuur betaald voetbal krijgt donderdag vrijwel zeker drie nieuwe leden. Voorgedragen zijn Theo van Duivenbode (voetbalzaken), Henk Kesler (reglementszaken) en Sylvia Tóth (licentiezaken). Het trio moet de aftredende Karel Jansen en Miel Maessen en de opgestapte penningmeester Theo Aalbers vervangen. Tóth wordt de eerste vrouw in het sectiebestuur. Sinds 1972 is ze directievoorzitter van Content Beheer. Daarnaast bekleedt ze functies bij zowel zakelijke als charitatieve instellingen en bedrijven. Zo is ze lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Bijenkorf Beheer en voorzitter van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 1985 werd Toth (51) gekozen tot zakenvrouw van het jaar. De verrassende voordracht van Tóth noemde sectie-voorzitter Jos Staatsen gisteravond in het televisie-programma Barend & Van Dorp “een kwestie van goed nadenken”.

Van Duivenbode is sinds 1989 directeur Commerciële Zaken bij de werkmaatschappij Stad Rotterdam Verzekeringen. Hij is bovendien lid van de concernraad. Tussen 1963 en 1975 speelde hij bij de profs. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax, stapte in 1973 over naar Feyenoord en besloot zijn carrière bij Haarlem. Van Duivenbode (52) was ook bestuurslid van de VVCS, CSR en Feyenoord.

Kesler is sinds 1990 als advocaat en procureur verbonden aan het kantoor De Jonge & Peters in Enschede. Tussen 1985 en 1990 bekleedde hij de functie van statutair-directeur van de Hartman-groep. In de voetballerij was Kesler (46) ruim elf jaar actief als secretaris/penningsmeester van FC Twente.

Als de voordracht wordt geaccepteerd, ziet het bestuur betaald voetbal er als volgt uit: Jos Staatsen (voorzitter), Gerard Bouwer (financiën), Groenenboom (commercie), Van Holten (veiligheid), Van Duivenbode (voetbal), Kesler (reglementen) en Tóth (licentie).

De Centrale Spelersraad heeft ingestemd met de kandidatuur van Van Duivenbode, Kesler en Toth.