Sinterklaasprijsvraag; De straf van Sinterklaas; Win je naam in chocolade-letters!

Soms, heel soms, krijg je van Sinterklaas geen cadeautje, ook al heb je je schoen gezet en heel hard gezongen. Dan vind je 's ochtends een zakje zout. Of helemaal niets. Geeneens een snotkikker. Want dan ben je stout geweest. Sommige kinderen vindt Sint zelfs zo stout dat ze ook op 5 december geen cadeautje krijgen. Op pakjesavond krijgen ze alleen een pak slaag. Met de gard of met de roe. En als je echt heel stout bent geweest, moet je in de zak waar eerst de cadeautjes voor de andere kinderen uit zijn gehaald. In die zak moet je dan mee naar Spanje. Brr.

Die Sinterklaas is dus zo aardig niet. Of valt het wel mee met die straffen? Vind je het terecht dat je geen cadeautjes krijgt als je stout bent geweest? Daarover gaat de Sinterklaasprijsvraag. Ben je wel eens gestraft door Sinterklaas? En wat had je toen gedaan? Of zegt Sinterklaas alleen maar dat hij straft en doet hij het uiteindelijk toch niet? Misschien vind je wel dat Sinterklaas te weinig straft. Of dat hij eens een nieuwe straf zou moeten bedenken. Iets dat nog veel erger is dan een klap met de gard of een reisje naar Spanje.

Schrijf ons alles over de straffen van Sinterklaas. Of maak een tekening over zo'n straf. De mooiste tekeningen en verhalen staan op 1 december op de Kinderpagina. En de maker van de allerbeste tekening of het allerbeste verhaal wint een grote prijs: zijn voor- en achternaam in chocoladeletters. Krijg je dus toch een cadeau, ook al vindt Sint je stout. Op 5 december wordt het bij je thuis gebracht.

Stuur je verhaal en/of tekening voor 27 november naar Sinterklaasprijsvraag, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Inzenders mogen niet ouder dan 12 zijn.