R. Schipper

R. Schipper, tot begin dit jaar bestuursvoorzitter van het voedings- en drankenconcern BolsWessanen, zet zijn carrière voort als headhunter. Hij treedt met onmiddellijke ingang in dienst bij Boyden in Amsterdam, dat zich officieel bezig houdt met executive search, het zoeken naar geschikte kandidaten voor managementfuncties.

Schipper (53) trad in maart van dit jaar af als topman van BolsWessanen, nadat hij de winstverwachtingen naar beneden bij moest stellen. Het concern, dat onder leiding van Schipper een belang van 35 procent nam in de bitterfabrikant Campari, kreeg de eerste helft van dit jaar te kampen met grote problemen op de belangrijke Italiaanse markt. Dit als gevolg van de sterke koersdalingen die de lire doormaakte.

Boyden is een voortzetting van de vroegere maatschap van headhunters Vinke-Buschman. Deze sloot zich onlangs aan bij de Britse organisatie Boyden, die al sinds 1946 actief is in de werving van toppersoneel. Naast zijn werk voor het Amsterdamse bedrijf zal Schipper een aantal commissariaten en adviesfuncties blijven vervullen.