Masters

Pete Sampras verloor gisteravond in Frankfurt zijn derde groepswedstrijd in het ATP-wereldkampioenschap. Net als een maand geleden in de finale van een toernooi in Lyon, moest de Amerikaan zijn meerdere erkennen in de Zuidafrikaan Wayne Ferreira. Sampras verloor de tie-break van de eerste set met 7-1, won de tweede set, maar verspeelde in de derde set zijn opslag al in de tweede game. Ferreira gaf daarna geen breekpunten meer weg en besloot de partij met een ace. “In Lyon dacht ik nog dat mijn overwinning een eenmalige gebeurtenis zou zijn”, zei Ferreira.

In Frankfurt spelen de beste acht spelers van de ranglijst in twee poules van vier. De twee besten plaatsen zich voor de halve finales. Ferreira, die negende staat, valt in voor de geblesseerde Agassi. Sampras was, na overwinningen op Kafelnikov en Becker, al zeker van de halve finales. Ferreira, die verloor van Becker en won van Kafelnikov, is afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd Becker-Kafelnikov, die vandaag wordt gespeeld. Becker moet in twee sets winnen, anders ligt de Duitser er uit.

Door de nederlaag van Muster tegen Courier, in de andere groep, is het zeker dat Sampras voor de derde achtereenvolgde keer het jaar afsluit als de nummer één van de ranglijst. Muster is uitgeschakeld. Hij speelt vanavond alleen om de eer tegen de Zweed Thomas Enqvist, die gisteren groepswinnaar werd dankzij een opvallend eenvoudige overwinning op Michael Chang: 6-1 en 6-4.