Vrouwen fluiten op olympisch voetbaltoernooi

PRAAG, 16 NOV. Tijdens het olympische voetbaltoernooi in Atlanta worden ook vrouwelijke scheidsrechters en grensrechters ingezet. Dat is tijdens een symposium in Praag van de wereldvoetbalbond FIFA bekendgemaakt. Er zijn volgend jaar op de Olympische Spelen toernooien voor zowel vrouwen als mannen. Er worden vier vrouwelijke scheidsrechters en vier vrouwelijke grensrechters voor Atlanta aangewezen. “Tijdens de eindronde om het wereldkampioenschap voor vrouwenteams, in juni, is het experiment met vrouwelijke leiding goed verlopen”, zei Michel Zen-Ruffinen, tweede secretaris van de FIFA. “Als het ook in Atlanta goed gaat, waarom dan ook geen vrouwelijke scheidsrechters toelaten voor de eindronde in Frankrijk om de wereldbeker van 1998 voor mannenteams? Ze verdienen zeker een kans.”