Sporenspreekuur

Is dat grijze bolletje met haartjes nu een braakbal van een torenvalk of is het de keutel van een vos? Is een bepaald botje van een vogel of van een konijn. Iedereen vindt als hij aan het wandelen is wel eens bijzondere voorwerpen: botjes, stenen, schedeltjes, braakballen, keutels, veren, bladeren etc. Op vrijdagmiddag 17 november organiseert de Vereniging Natuurmonumenten in het bezoekerscentrum Dwingelderveld een 'Sporen-spreekuur' van 14-16u. Met behulp van een loep, microscoop en sporenboek kan je zelf proberen uit te vinden wat je nou precies gevonden hebt. Ook kan je te weten komen hoe je bijvoorbeeld een natuurverzameling aan moet leggen en waar je op moet letten. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Toegang is gratis. Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22, Ruinen. Inl 0522-472951.

    • Tonny Schoemaker