CRANBERRY-PEER FOOL MET FRAMBOZENCOULIS

Voor 6 personen

Coulis: 200 g verse of bevroren frambozen of aardbeien; 1 eetl poedersuiker; 2 theel kirsch.

Fool: 300 g cranberry's; 2 rijpe peren, geschild, klokhuizen verwijderd en in blokjes van 3 cm gesneden; 150 g kristalsuiker; grof geraspte schil van 1 sinaasappel; 1 eetl kirsch; 3,75 dl slagroom; 2 eetl fijne tafelsuiker.

Slagroom en verse muntblaadjes.

Draai de frambozen of aardbeien, de poedersuiker en kirsch in een keukenmachine tot een puree. Druk de puree door een zeef als u frambozen gebruikt om de pitjes te verwijderen. Bewaar de coulis afdekt in de koelkast. Doe voor de 'fool' cranberry's, peren, kristalsuiker en sinaasappelschil in een keukenmachine en draai tot grove puree. Doe de puree in een geëmailleerde of roestvrijstalen pan en laat hem ca 20 minuten zonder deksel koken op een middelhoog vuur, waarbij u regelmatig omschept tot het mengsel dik is. Draai in de keukenmachine tot een gladde puree. Roer er kirsch door en zet minstens 1 uur in de koelkast. Klop slagroom met suiker tot stijve pieken. Schep er de cranberrypuree lichtjes door, zodat slagroom en puree een gemarmerd effect opleveren. U kunt de fool tot acht uur in de koelkast bewaren. Doe de fool in glazen ijscoupes en schep er 1 eetl coulis over. Garneer met slagroom en muntblaadjes.

    • Kim Maclean