Centrale bank sluit acht agentschappen

De Nederlandsche Bank (DNB) sluit de komende jaren acht agentschappen. Bekend was dat het kantoor in Enschede per 1 januari 1996 dichtgaat. Een jaar daarna zullen, zoals de bankdirectie nu heeft besloten, ook de kantoren Heerlen en Alkmaar hun deuren sluiten. Per 1 januari 2000 heft de centrale bank ook haar kantoren in Arnhem, Drachten, Breda, Rotterdam en Utrecht op. Door de ingreep verdwijnen de komende jaren ongeveer 200 banen. Het besluit komt voort uit de veranderde patronen in de logistiek van het geldtransport. “Het aantal geldtelcentrales is gegroeid, zowel bij de banken als bij de waardetransporteurs. Daardoor worden de lokale kantoren van de DNB overbodig”, aldus een woordvoerder. De afgelopen jaren zijn al vier kantoren dichtgegaan, Meppel, Middelburg, Nijmegen en Zwolle. DNB houdt vier kantoren open, in Wassenaar, Eindhoven, Hoogeveen en in Amsterdam. “Het is de bedoeling het via natuurlijk verloop te laten plaatsvinden”, aldus de woordvoerder. Bij de vier kantoren die openblijven, komt als gevolg van de ingreep wat werkgelegenheid bij.