Breda wil nieuwe Chassé-theater nu al uitbreiden

BREDA, 16 NOV. Breda wil het gloednieuwe Chassé-theater, dat woensdagavond door koningin Beatrix officieel werd geopend, uitbreiden. Voor de uitbreiding gaat de gemeente Breda een publiek-private samenwerking aan met het Van der Valk-concern, de combinatie Xelat Holding/Joop van den Ende Theaterprodukties en Ruijters Vastgoed Ontwikkeling. De uitbreiding zal bestaan uit een grote feestzaal, de verbouwing van de vroegere kloosterkazerne tot een ruimte voor restaurants, vergaderzalen en een kantoor, de bouw van een viersterrenhotel met 120 tot 200 kamers en de aanleg van een grote ondergrondse parkeergarage. De mogelijkheid van een evenmentenhal, groter dan het huidige Turfschip, zal worden onderzocht.

De publiek-private samenwerkingsovereenkomst wordt in december besproken in de raadscommissie. De samenwerkende partijen willen begin volgend jaar de gemeenteraad hun bouwplannen voorleggen. Met de architect Rem Koolhaas van het Rotterdamse bureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) zal worden overlegd over de inpassing van de bouwplannen in het stedebouwkundig ontwerp voor het Chassé-terrein waaraan OMA nu werkt.