ATP-Wereldkampioenschap

Pete Sampras won gistermiddag in Frankfurt met opvallend veel gemak van Boris Becker: 6-2 en 7-6. Daardoor plaatste Sampras zich als eerste speler voor de halve finales van het ATP-wereldkampioenschap. “Het voelt alsof ik ben overreden door een goederentrein”, zei Becker na afloop.

Becker moet morgen nog zijn groepswedstrijd winnen van Kafelnikov om eveneens door te dringen tot de laatste vier. Kafelnikov, die met een elastiek om zijn knie speelde, verloor gisteravond met 3-6, 7-6 (7-5), 6-1 van de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira.

In de andere poule - Thomas Muster en Michael Chang hadden gisteren vrij - won Thomas Enqvist met 6-3 en 6-2 van Jim Courier.

De acht spelers zijn ingedeeld in twee poules van vier. De twee besten bereiken de halve finales, die zaterdag worden gespeeld. De winnaar van het toernooi verdient meer dan een miljoen dollar.