Voorronden Ek-voetbal

In de voorronden voor het Europees kampioenschap voetbal worden vanavond de volgende wedstrijden gespeeld: Groep 1: Frankrijk - Israel, Slowakije - Roemenië, Azerbeidzjan - Polen. Groep 2: Spanje - Macedonië, Cyprus - België, Denemarken - Armenië. Groep 3: Zweden - Turkije. Groep 4: Slovenië - Kroatië, Italië - Litouwen. Groep 5: Nederland - Noorwegen, Tsjechië - Luxemburg. Groep 6: Portugal - Ierland, Noord-Ierland - Oostenrijk. Groep 7: Duitsland - Bulgarije, Albanië - Wales, Moldavië - Georgië. Groep 8: Schotland - San Marino, Rusland - Finland, Griekenland - Faeröer.

Nederland en Noorwegen hebben zestien keer tegen elkaar gespeeld. Beide wonnen vijf keer. Zes duels eindigden in een gelijkspel. De laatste vijf ontmoetingen: Rotterdam, 1 nov. 1972 (WK-kwalificatie) Nederland - Noorwegen 9-0; Oslo, 12 sept. 1973 (WK-kwalificatie) Noorwegen - Nederland 1-2; Oslo, 23 sept. 1992 (WK-kwalificatie) Noorwegen - Nederland 2-1; Rotterdam, 9 juni 1993 (WK-kwalificatie) Nederland - Noorwegen 0-0; Oslo, 12 okt. 1994 (EK-kwalificatie) Noorwegen - Nederland 1-1