Scientology krijgt verbod op werven in staat Nedersaksen

HANNOVER, 15 NOV. De Scientology-sekte mag in de Duitse deelstaat Nedersaksen niet langer actief leden werven. Dat hebben twee rechtbanken in de deelstaat gisteren besloten. De sekte die zichzelf omschrijft als een “religieus-wetenschappelijke beweging” verloor twee zaken nadat zij een verbod kreeg opgelegd om stands in te richten op straat en burgers te benaderen om hen tegen betaling “een persoonlijkheidstest” af te nemen. Een Scientology-woordvoerder in Hamburg beschuldigde de regering van Nedersaksen ervan “kunstmatige barrièrs” te willen opwerpen tegen de groep. Critici, zoals minister van sociale zaken Norbert Blühm, hebben Scientology herhaaldelijk verweten ten onrechte een religieuze status te eisen, terwijl zij “in werkelijkheid alleen op winst uit is en misbruik maakt van naïeve mensen”. (AP)