Onderzoek naar moord Egyptische gezant Zwitserland

GENÈVE, 15 NOV. De Zwitserse autoriteiten hebben een grootscheeps onderzoek ingesteld naar de moord op een Egyptische diplomaat die maandagavond met zes kogels in zijn lichaam werd gevonden in de parkeergarage van het flatgebouw waar hij in Genève woonde. Een politiek motief wordt niet uitgesloten. De federale procureur-generaal, Carla del Ponte, is speciaal voor het onderzoek uit Bern naar Genève gekomen. 2Het slachtoffer, de 42-jarige handelsattaché Ahmed Alla Nazmi, was tweede man bij de Egyptische delegatie bij de Wereldhandels Organisatie (WTO). Eerder heeft hij gewerkt bij de Egyptische ambassade in Washington en bij het consulaat in Hamburg. Volgens de Egyptische ambassadeur hebben de daders de tas van het slachtoffer meegenomen, die voornamelijk WTO-stukken bevatte. In Genève werd onderstreept dat hier de afgelopen 20 jaar geen enkele diplomaat is vermoord. (Reuter, AFP)