NBM Amstelland in Duitse project ontwikkelaar

Bouwconcern NBM Amstelland brengt zijn Duitse dochterbedrijf Projektentwicklung & Immobilien (vijftien werknemers) onder bij de Duitse projectontwikkelaar GFG. Ook neemt het bouwconcern een belang van 10 procent in de Duitse projectontwikkelaar GFG. NBM Amstelland heeft een optie tot uitbreiding. Het is echter niet de bedoeling de meerderheid te verwerven. De combinatie krijgt in totaal zeventig personeelsleden. NBM Amstelland werkte al nauw samen met GFG en is sinds twee jaar werkzaam in de regio Berlijn met de ontwikkeling van woningen. Van een aantal projecten met in totaal 1200 woningen is de ontwikkelingsfase vrijwel afgerond. GFG (omzet 150 miljoen mark) is gevestigd in Fürth nabij Neurenberg. Het bedrijf heeft vestigingen in Berlijn, Dresden en Plauen.