Aanhoudingen Gaza voor samenzwering tegen Yasser Arafat

GAZA, 15 NOV. In de autonome Gazastrook zijn de afgelopen week verscheidene aanhangers van de Palestijnse terroristenleider Abu Nidal aangehouden op verdenking van samenzwering tot moord op de Palestijnse leider Yasser Arafat. Dat heeft de Palestijnse politie vandaag bevestigd. Volgens haar waren de mannen voor dat doel uit Algerije en Libië gekomen, en waren ze opgepakt toen ze de Gazastrook vanuit Egypte binnenkwamen. Abu Nidal is van oudsher een gezworen vijand van Arafat, die zijn tegenstander op zijn beurt ter dood heeft veroordeeld. Sinds de moord op de Israelische premier Yitzhak Rabin, tien dagen geleden, zijn ook de veiligheidsmaatregelen rond Arafat opgevoerd. Een Palestijnse veiligheidsfunctionaris zei dat Israel de Palestijnen daartoe heeft geadviseerd. (AP)