3M: ingrijpende reorganisatie

NEW YORK, 15 NOV. Het Amerikaanse conglomeraat Minnesota Mining and Manufacturing (3M) heeft gisteren een ingrijpende reorganisatie aangekondigd. Van de 85.000 arbeidsplaatsen gaan er 5000 verdwijnen, waarvan 2000 in het buitenland. De belangrijkste oorzaak daarvan is de stopzetting van de produktie van geluids- en videobanden. Het concern wil verder de activiteiten op het gebied van opslag van gegevens en beeldsytemen afsplitsen en als zelfstandig bedrijf naar de effectenbeurs brengen. Deze divisie heeft een jaaromzet van twee miljard dollar. De geluids- en videobanden zijn goed voor 560 miljoen dollar en de resterende belangen van 3M hadden vorig jaar een omzet van ruim 12 miljard dollar. Voor de kosten van de reorganisatie is een voorziening voor belasting getroffen van 600 miljoen dollar ten laste van de winst over het vierde kwartaal van dit jaar. (DPA)