Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Technologie

Sony stapt in pc-markt

LAS VEGAS, 14 NOV. Het Japanse elektronica-concern Sony gaat personal computers verkopen. In samenwerking met het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft en de Amerikaanse chipsfabrikant Intel mikt Sony in eerste instantie op de Amerikaanse markt, zo is gisteren bekendgemaakt in Las Vegas. Daar wordt op het ogenblik een grote elektronicabeurs gehouden.

Het concern denkt goed gebruik te kunnen maken van zijn naamsbekendheid die het heeft opgebouwd met de verkoop van vooral beeld- en geluidsapparatuur. In de VS beschikt Sony al over een goed gespreid verkoopnet. De pc's komen in het najaar van 1996 op de Amerikaanse markt. Daarna zijn Japan en Europa aan de beurt. De stap in de pc-markt is een initiatief van Nobuyuki Idei, sinds maart de topman van Sony. Sinds zijn aantreden heeft hij er geen geheim van gemaakt dat Sony volgens hem een unieke heeft kans verloren marktaandelen terug te winnen en het imago op te poetsen. Dat kan door de kansen te benutten die de combinatie van elektronica en informatie (multimedia) te bieden heeft. (KRF, AFP)