Politie-onderzoek naar wangedrag Gascoigne

ROTTERDAM, 14 NOV. De officier van justitie van Glasgow heeft de politie gevraagd een onderzoek te openen naar het wangedrag van voetballer Paul Gascoigne in de wedstrijd van Glasgow Rangers tegen Aberdeen. De Britse middenvelder gebruikte zaterdag veel fysiek geweld.

De scheidsrechter negeerde de zware overtredingen van Gazza, maar televisiebeelden legden het wangedrag van de international duidelijk vast. Gascoigne deelde vier elleboogstoten en een kopstoot uit. Paul Bernard, verdediger van Aberdeen, kwam er het slechtste af. Een wond aan zijn kin moest met vijf hechtingen worden gehecht.

Gascoigne kreeg zaterdag een rode noch een gele kaart. De scheidsrechterscommissie van de Schotse voetbalbond gaat zich ook buigen over eventuele strafmaatregelen tegen de middenvelder. De speler heeft meer te vrezen van justitie. Die veroordeelde Duncan Ferguson van Glasgow Rangers (thans Everton) onlangs tot drie maanden gevangenisstraf na een kopstoot.

Gascoigne werd zelf ook eens goed getroffen door een elleboog. In het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Engeland brak Jan Wouters het jukbeen van Gascoigne. De spelmaker speelde toen een aantal wedstrijden met een speciaal masker.

“Ik heb het gevoel dat iedereen op me let”, zei Gascoigne gisteren. “Ik sta iedere dag in de krant. Waar zouden de kranten over moeten schrijven als ik er niet was?”