NBBS wil reisbalies postkantoren kopen

NBBS-Reizen wil de 52 reisbalies in de postkantoren overnemen van Postkantoren bv. Dat hebben beide bedrijven medegedeeld. De reisbalies in de postkantoren, waar Postkantoren vijf jaar geleden mee begon, verkopen nu al voor het grootste deel de reizen van reisorganisatie NBBS/Budgetair. De reisbalies hebben een gezamenlijke omzet van ruim 60 miljoen gulden per jaar. Het concept is bij het publiek goed aangeslagen. NBBS gaat de verkooppunten na de overname als een winkel-in-de-winkel-formule van Postkantoren huren en gaat daar naast de eigen reizen ook de produkten van andere touroperators verkopen. Het bedrijf heeft ook plannen het aantal verkooppunten in postkantoren uit te breiden. NBBS wil de balies met eigen personeel bemannen. Het is niet de bedoeling de honderd man personeel van Postkantoren over te nemen, aldus een woordvoerder van NBBS.