Dochter Wavin naar Gulf Eternit

De Zwolse Kunststofverwerker Wavin wil een meerderheid in zijn dochteronderneming Wavin Repox verkopen aan Gulf Eternit Industries Company in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Naar verwachting wordt het contract eind dit jaar getekend. De transactie heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van de 234 personeelsleden. Wavin Repox produceert glasvezelversterkte leidingsystemen voor industriële toepassingen. Naast een produktielokatie in Hardenberg heeft het bedrijf verkoopkantoren in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Duitsland en Spanje. Gulf Eternit heeft met soortgelijke produkten een overeenkomstige positie in andere delen van de wereld. Met de krachtenbundeling beoogt Wavin Repox de marktpositie te verstevigen. Wavin (waarvan Koninklijke Shell en de Overijsselse Waterleidingmaatschappij elk 50 procent bezitten) wil zich concentreren op de kernactiviteit: de produktie van kunststofbuizen en -kratten. Het bedrijf telt ongeveer 6000 werknemers (waarvan 1750 in Nederland). In 1994 werd bijna 2 miljard gulden omzet en 21 miljoen winst behaald.