Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Film

Britse acteur Robert Stephens overleden

LONDEN, 14 NOV. De Britse acteur Sir Robert Stephens is zondag op 64-jarige leeftijd in een Londens ziekenhuis overleden. Door zijn levenswijze had Stephens lever- en nierproblemen. Stephens was een van de bekendste Shakespeare-acteurs in Engeland. Hij is getrouwd geweest met de actrice Dame Maggie Smith, met wie hij in de jaren zestig en zeventig speelde in films als The Prime of Miss Jean Brodie. Onlangs vertolkte Stephens nog rollen in Falstaff en King Lear.