Van Oordt commissaris bij Fokker

ROTTERDAM, 13 NOV. Bestuursvoorzitter drs. R. van Oordt van KNP BT (papier, verpakking, distributie van grafische systemen en kantoorartikelen) wordt lid van de raad van commissarissen van Fokker. Van Oordt volgt ir. M. Kuilman op, de voormalig Philips-bestuurder, die op de laatste aandeelhoudersvergadering in april is afgetreden als commissaris wegens het bereiken van de 70 jarige leeftijd. Fokker is door aanhoudende verliezen in grote problemen gekomen en staat aan de vooravond van een ingrijpende financiële reorganisatie.

De benoeming van Van Oordt, voormalig partner in het management consultantsbureau McKinsey en eerder bestuurder bij Hunter Douglas (raambekleding), blijkt uit de agenda voor een aandeelhoudersvergadering van Fokker op 29 november. Naast Van Oordt worden twee nieuwe commissarissen namens de Duitse moedermaatschappij Daimler-Benz voorgesteld. Het gaat om dr. M. Gentz, lid van de raad van bestuur van Daimler-Benz en daar verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën en personeelszaken, en om dr. D. Russell, hoofd van de vliegtuiggroep bij DASA, de dochter van Daimler-Benz, die samen met de Nederlandse overheid 51 procent van de aandelen van Fokker in handen heeft.

Op het agenda staat tevens een “bespreking van de positie van de onderneming en de desbetreffende maatregelen”. Op dit punt kon een Fokker-woordvoerder vanochtend geen toelichting geven.