Positie Valdano onzeker bij Real

ROTTERDAM, 13 NOV. Real Madrid heeft gisteren de vierde nederlaag in de Spaanse competitie geleden. De landskampioen verloor de uitwedstrijd van Racing Santander met 2-0. In de wandelgangen van het Bernabeu-stadion wordt druk gespeculeerd over het aanstaande ontslag van de Argentijnse trainer Jorge Valdano, die Real vorig jaar aan de landstitel hielp maar dit seizoen de gewenste vorm niet kan vinden. Volgende week speelt Real in Madrid tegen Ajax voor de Champions League.

Barcelona kon niet profiteren van de misstap van Real, dat inmiddels de zevende plaats op de ranglijst bezet. De Catalanen speelden met 1-1 gelijk op Tenerife en mochten daar niet over klagen. Bij de rust leidden de bezoekers door een fantastisch doelpunt van Roger, waaraan een handsbal van Prosinecki vooraf was gegaan. In de tweede helft was Tenerife gevaarlijker. Dat mondde al in de 48ste minuut uit in de gelijkmaker met het hoofd van Llorente.

Koploper Atletico Madrid kwam voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel. De koploper bleef op 0-0 steken tegen stadgenoot en hekkesluiter Rayo Valecano. Het verschil in punten tussen Atletico en Barcelona bleef drie punten. Espanyol heeft de club van Cruijff inmiddels ingehaald, na de 2-0 zege op Valladolid.