Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Formule 1

Hakkinen bij kennis

ADELAIDE, 13 NOV. Damon Hill heeft gisteren op het circuit van Adelaide de Grand Prix Formule I van Australië gewonnen. De Brit reed in een Williams. De Fransman Olivier Panis werd in een Ligier tweede, op meer dan twee ronden achterstand. Gianni Morbidelli uit Italië eindigde als derde in een Arrows. Het was Hills dertiende overwinning in zijn loopbaan. De Duitse wereldkampioen Michael Schumacher viel uit met een kapotte motor.

De toestand van Mika Hakkinen is bevredigend. De Finse coureur die afgelopen donderdag betrokken raakte bij een ernstig ongeluk op de training, is inmiddels weer bij kennis.