Foto

Foto: SCHEVENINGEN - In de kajuit van zijn stoomboot SS Madrid wacht Sinterklaas op het teken van zijn hoofdpiet om in de Scheveningse haven aan wal te gaan. De Sint werd er zatermiddag verwelkomd door 30.000 ouders en kinderen. Na het feestelijke onthaal vertrok de gulle bisschop met zijn 70 zwarte pieten voor een rondtoer van negen kilometer door Den Haag.

Eerder op de dag zette de Goedheiligman in het Gelderse Doesburg voet aan wal. Voor het oog van de natie en ruim 10.000 belangstellenden haalde tv-presentator Aart Staartjes van Sesamstraat de Sint en zijn zwarte pieten binnen. De lage waterstand van de IJssel gooide bijna roet in het eten. De 45 meter lange stoomboot kon aanvankelijk niet aan de kade afmeren. Een ponton van 15 meter trok de boot uieindelijk naar de wal. (Foto Roel Rozenburg)