Wereldnieuws

PERVERT 2. Het blijft wonderlijk hoe Michael Jackson in het nieuws blijft. Soms lijkt hij oprecht naïef, maar vaak moet hij worden verdacht van buitengewone doortraptheid. Een paar weken geleden, bij de uitreiking van de MTV-awards, droeg zijn lievelingszus Janet, die samen met hem de prijs in ontvangst nam, een wit T-shirt met het opschrift 'Pervert 2'. Wat te denken? Bedoelt ze dat ze, net als haar broer, ook een perverseling is? Of bedoelt ze juist dat zij, noch haar broer, een perverseling is.

Ook vorige week zorgde Michael Jackson voor nieuws, toen hij in Duitsland arriveerde voor een optreden in het tv-programma 'Wetten, dass'. Hij kwam in Keulen uit zijn privé-vliegtuig tevoorschijn met een wit kapje voor zijn gezicht. Een ironische verwijzing naar de onstuitbare geruchten dat hij vaak verblijft in een afgesloten capsule om jong te blijven? Of is hij werkelijk bang voor microben?

Hoe dan ook, het kapje zorgde weer voor een stroom nieuwe geruchten. Volgens Axel Neuroth, een Duitse plastisch chirurg, duidde het erop dat de chirurgisch verkleinde neus van Michael Jackson zijn grootste probleem is. “Zijn neus heeft maar een klein stootje nodig om uit elkaar te vallen”, aldus de arts.

Jackson was in Duitsland zonder zijn vrouw Lisa Marie Presley, dochter van Amerika's enige koning. Dat gaf weer voedsel aan de circulerende geruchten dat hun in 1994 gesloten huwelijk niet rechtsgeldig is. Volgens de makers van het Amerikaanse tv-programma 'A Current Affair' is het huwelijk gesloten in Casa de Campo in de Dominicaanse Republiek. Als dit zo is, dan bevond de magistraat Hugo Alvarez, die de twee in de echt verbond, zich 193,1 kilometer buiten het gebied waarbinnen zijn handelingen rechtsgeldig zijn. Bovendien zou Lisa Marie Presley zich slechts twintig dagen voor haar huwelijk met Michael Jackson hebben laten scheiden van de musicus Danny Keough. Volgens de Dominicaanse wet moet een vrouw na een scheiding tien maanden wachten voor ze opnieuw mag trouwen, aldus 'A Current Affair'. Lee Solters, de woordvoerder van Jackson, zei niets te weten van al deze bezwaren.

Wel zeker is dat Michael Jackson zijn chimpansee Bubbles, met wie hij blijkens een videoclip een innige verhouding had, aan de kant heeft gezet. Voor de aap wordt een nieuw tehuis gezocht.

WEER SLAAN. Courtney Love, zangeres van de Amerikaanse groep Hole en weduwe van de Nirvana-zanger Kurt Cobain, kan het niet laten. Werd ze anderhalve maand geleden veroordeeld wegens mishandeling van de zangeres van de popgroep Bikini Kill, nu hebben twee fans haar aangeklaagd. Love zou Robert Lukas en Ryan O'Donell hebben aangevallen, toen die tijdens een optreden in Orlando het podium beklommen. De aanklacht kan Love maximaal twee jaar gevangenisstraf kosten.

SEX MACHINE. Ook de Amerikaanse soulzanger James Brown is onverbeterlijk. Vorige week zat hij nog een dag in de gevangenis, nadat hij zijn vrouw had mishandeld; nu heeft Tracey Bass, een van zijn danseressen, een aanklacht tegen hem ingediend. Drie jaar lang heeft de sex machine, zoals Brown naar een van zijn grootste hits wel wordt genoemd, haar benaderd met ongewenste intimiteiten, aldus Bass.

JUWELEN. Prinses Salimah, de gewezen echtgenote van de Aga Khan, leider van de Ismailitische moslims, mag de collectie familiejuwelen die zij tijdens haar huwelijk van de Aga Khan heeft gekregen toch veilen, zo is in hoger beroep besloten. Vorige week werd de geplande veiling nog afgelast nadat de Aga Khan, een van de rijkste mannen ter wereld, tegen zijn ex-vrouw een rechtszaak had aangespannen.

De Aga Khan zag onlangs tot zijn grote verbazing dat zijn familiejuwelen stonden aangeboden in de catalogus van het veilinghuis Christie's. Ex-fotomodel Salimah had de juwelen van Khan gekregen op voorwaarde dat ze deze zou doorgeven aan zijn drie kinderen. De aanvankelijk voorbeeldige echtscheiding van het paar, dit voorjaar, is daarmee een bitter gevecht geworden, waarvan het einde volgens de advocaten van de Aga Khan nog niet in zicht is.

ROMANTISCH PAAR. Het Deense parlement heeft donderdag met grote meerderheid een bijzondere wet aangenomen die Alexandra Christina Manley (31), de verloofde van de Deense prins Joachim (26), de Deense nationaliteit toekent. De zwartharige Manley, die op 18 november gaat trouwen met de oudste zoon van koningin Margareta, heeft een Chinese vader en een Britse moeder. Manley is hard op weg het Deense antwoord te worden op de Britse prinses Diana. Volgens het Deense paleis regent het nu al cadeaus voor Manley en de verlovingsfoto van het prinselijke paar staat overal in Denemarken afgebeeld op de etiketten van wijnflessen en taartjesdozen. In de etalages wordt gerefereerd aan het 'gelukkige romantische paar dat lang zal leven'. Deense kappers ontwierpen onlangs de 'coupe Manley'.

FLEISS. De 29-jarige exploitante van Hollywood call girls, Heidi Fleiss, heeft in Los Angeles twee boutiques geopend voor ondergoed onder de naam 'Heidi Wear'. Veel vooraanstaande Hollywood-sterren die gebruik maakten van Fleiss' uitgebreide meisjes-netwerk, onder wie Jack Nicholson, kwamen in het nauw toen Fleiss zich in de zomer van augustus 1993 voor de rechter moest verantwoorden voor het drijven van een bordeel. Het regende verklaringen van Hollywood-sterren dat Fleiss slechts een 'vriendin van de familie' was. Vrij op borgtocht, houdt Fleiss zich nu onledig met haar boutiques. “Als ik dit niet zou doen, zou ik waarschijnlijk verzeild raken in een of andere fraude-zaak”, zei ze onlangs tegen het Britse tijdschrift Elle.

JACKIE O. De Grand Opera in Houston heeft volgens het Amerikaanse tijdschrift Newsweek opdracht gegeven voor het maken van een opera over het leven van Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. De opera, die 'Jackie O' gaat heten, staat gepland voor de lente van 1996. In het libretto, dat wordt bewerkt door Wayne Koestenbaum, hoogleraar aan de universiteit van Yale, staat een scène waarin Elizabeth Taylor, Grace Kelly en Maria Callas samen aanwezig zijn in een discotheek. Een van de hoogtepunten in de tweede akte is een aria waarin Jacqueline Kennedy en Maria Callas hun liefde voor Aristoteles Onassis bezingen.