Verwaarloosde kinderen (3)

'School als weeshuis voor verwaarloosde kinderen', heeft mij zeer verbaasd. Kinderen die thuis niet te eten krijgen en op jonge leeftijd al alleen worden gelaten door al dan niet verslaafde ouders, horen te worden geplaatst in een pleeggezin. Dit is een zaak voor de kinderbescherming en niet voor de scholen die door bezuinigingen toch al onder enorme druk staan.

Op de basisschool van mijn kinderen zaten bijvoorbeeld 44 kleuters in één klas. Er was niet eens tijd om een pleister op een knie te plakken, als een kind gevallen was. Een kind dat een ongelukje had moest de rest van de dag nat rondlopen, geen tijd!

Ook op de werksters werd bezuinigd, zodat moeders moesten schoonmaken, want cara-kinderen kregen aanvallen van het stof. En dan spreek ik over een gewone school, geen achterstandsbuurt!

Laat de staatssecretaris hier haar aandacht aan besteden, 100 miljoen is niets!

    • Y. van Gink