Verdere invulling Coberco-sanering

De Verenigde Coöperatieve Melkindustrie Coberco heeft maatregelen bekendgemaakt waarmee het nadere invulling geeft aan de eerder dit jaar aangekondigde vermindering met 600 arbeidsplaatsen. De coöperatie heeft besloten Coberco Kaas in Heeten te sluiten, waardoor 27 banen verloren gaan. Verder schrapt ze bij Coberco Kaas in Meppel 35 arbeidsplaatsen, worden de activiteiten van Noordam in Zoetermeer verplaatst naar Coberco Isoco in Lochem en die in Zwolle en Lochem samengevoegd. Voorts zal het onderhoud en installatie van melkkoeltanks, waarmee veertig medewerkers zich bezighouden, voortaan worden uitbesteed.

Sinds 1993 heeft de zuivelcoöperatie diverse maatregelen genomen die moeten leiden tot een resultaatverbetering in 1997 van 80 tot 100 miljoen gulden. Coberco verwacht dat het resultaat over 1995 een verbetering te zien zal geven ten opzichte van 1993 van ongeveer 70 miljoen gulden.