Treinreis Israel

Mevrouw Boas schrijft in NRC Handelsblad van 2 november in een reactie op een bewering van de vice-president van de 'Netherlands Rail Association', dat “sinds 1948 de lijnen van de Egyptische grens naar Haifa en vandaar noordwaarts via Acco naar Beiroet niet meer in gebruik zijn”.

In april van dit jaar reed ik over deze lijn van Nahiriya (10 kilometer van de Libanese grens) via Acco en Haifa naar Tel Aviv, vertrek 10.30 uur, aankomst 12.50 uur. Ik kan deze treinreis - in een modern toestel, met airco, bar en langwerpige uitklapbare tafels door een boeiend landschap langs de Middellandse Zee - ten zeerste aanbevelen. Volgens de Engelstalige Baedeker reisgids 'Israel' van 1986/87 beslaat het gehele Israelische treinnet 550 kilometer. Treinen zijn trouwens ook goedkoop in Israel, met name voor senioren.

    • S. van Ameringen