Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

Ramsj

KEITH THOMAS: Het verlangen naar de natuur

Gebonden, Agon 1990, van ƒ 49,90 voor ƒ 19,90. De Slegte.

Lang ging men er in Europa van uit dat de wereld alleen voor de mens was geschapen. In deze verrassende studie over de veranderde houding tegenover planten en dieren tussen 1500 en 1800 laat de Engelse historicus Thomas zien hoe dit wereldbeeld in de 17de eeuw langzaam vervaagt. Technische uitvindingen en sociale en economische ontwikkelingen zorgden voor een steeds grotere scheiding tussen mens en dier. Geeft veel leuke cultuurhistorische informatie.