Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Correcties & Aanvullingen

Nedersaksisch

In de krant van 7 november (Met Ulf en Alf gaat het Nedersaksisch bovengronds, pagina 2) staat vermeld dat de Stichting IJsselakademie is gevestigd in Zwolle. Dit is onjuist: de vestigingsplaats is Kampen.

Cartoon

De cartoon in de brievenrubriek in de krant van 7 november (pagina 8) was niet van Plantu, zoals in het bijschrift staat, maar van Pancho.

ASM International

In de krant van 7 november staat op pagina 23 dat ASM International (ASMI) enige jaren geleden werd losgemaakt van Philips. Dat is onjuist; het betreft ASM Lithography, een bedrijf dat samen met Philips in de vorm van een joint venture werd opgericht. ASMI was gedurende enige jaren managing partner van ASM Lithography, maar die band werd in 1989 verbroken door een reorganisatie. De naam ASM wordt onder licentie van ASMI door ASM Lithography gevoerd.