Schade Floating Amsterdam hoeft niet vergoed

AMSTERDAM, 10 NOV. De gemeente Amsterdam hoeft de Stichting Floating Amsterdam geen 200.000 gulden schadevergoeding te betalen voor de afgelasting van de theatervoorstelling De sirenen. Dat heeft de president van de rechtbank in Amsterdam gisteren in kort geding bepaald. De voorstelling aan het IJ moest vlak voor de première in augustus worden afgelast omdat de vergunning om een tribune in het water te bouwen, was ingetrokken. De gemeente deed dit, nadat de stichting had ontdekt dat op die plek mogelijk een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog lag. De stichting is door de afgelasting van de voorstelling in financiële problemen geraakt. De geëiste twee ton zijn een voorschot op een claim van zeven ton. De president van de rechtbank heeft de eis afgewezen omdat hij er niet zeker van is dat de stichting in de bodemprocedure gelijk krijgt. Krijgt de stichting ongelijk, dan is er voor de gemeente geen mogelijkheid meer het geëiste bedrag terug te krijgen.