Plaatmateriaal producent Besin wil snelle expansie

Besin in Ermelo (producent van plaatmateriaal), eigendom van directeur A. Nauta, neemt een belang van 66 procent in RLG in het Franse Amboise. Ook start het bedrijf, dat in januari werd gekocht van papierconcern KNP BT, begin 1996 een nieuw bedrijf in Duitsland, in Daun in de Eifel. Besin, nu goed voor een omzet van 34 miljoen gulden, wil binnen drie à vier jaar op een omzet van 100 tot 150 miljoen gulden zitten. Besin maakt honingraat kern- en plaatmateriaal, toegepast in bijvoorbeeld deuren van Bruynzeel en autoportieren van Nedcar. Geproduceerd worden kartonnen platen van zeshoekige vakjes met een hoge compressiewaarde. Vrij vertaald: de platen kunnen tegen een stootje. Het bedrijf telt ongeveer honderd werknemers. RLG (45 werknemers), met een jaaromzet van 15 miljoen, maakt eenzelfde soort produkt als Besin.