Forbo verwacht lager jaarresultaat

Het bedrijfsresultaat van het Zwitserse vloerbedekkingsconcern Forbo, eigenaar van het gelijknamige bedrijf in Krommenie, is over de eerste negen maanden van dit jaar met 4 procent gedaald tot 74 miljoen Zwitserse franc (1994: 77 miljoen franc). De kasstroom (netto winst plus afschrijvingen) daalde met 2 procent tot 120 miljoen franc. De omzet steeg licht met 1 procent tot bijna 1,5 miljoen franc (2,1 miljoen gulden). Aan vloerbedekkingen zette Forbo 9 procent meer om. Dat was vooral te danken aan de stijgende verkoop van linoleum en vinylvloerbedekkingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. De directie van Forbo Holding voorziet voor de laatste drie maanden van dit jaar geen verbetering van het resultaat. Verwacht wordt dat de winst over geheel 1995 lager zal uitvallen dan het in 1994 behaalde resultaat.