Centrale bank van Mexico steunt peso

MEXICO CITY, 10 NOV. Na een dramatische koersval van de peso is de Mexicaanse centrale bank de Mexicaanse munt gisteren met steunaankopen te hulp geschoten. Het was voor het eerst in maanden dat de centrale bank openlijk op de valutamarkt intervenieerde. Als gevolg van de steunaankopen liet de peso in de laatste 15 minuten van de handel een aanzienlijk herstel zien ten opzichte van de dollar. Ook de aandelenmarkt boekte op de valreep herstel. De peso sloot gisteren op 7,60 voor een dollar, een lichte winst in vergelijking met de koers van 7,85 peso voor de dollar die woensdag werd genoteerd. Dit was een historisch laagterecord. De druk op de peso is een gevolg van de binnenlandse politieke situatie in Mexico. De populariteit van de regeringspartij PRI neemt door de harde sociale maatregelen die zij heeft afgekondigd snel af. (Reuter, DPA)