Belastingdienst krijgt voor jaarverslag Kordes-trofee

DEN HAAG, 10 nov. Het jaarverslag van de Belastingdienst heeft dit jaar de F.G. Kordes-Trofee gewonnen.

De prijs gaat naar een zelfstandige of verzelfstandigde overheidsorganisatie die uitmunt in helderheid van de (financiële) verslaglegging. De prijs is genoemd naar de oud-president van de Algemene Rekenkamer, Kordes, die bijzondere aandacht heeft besteed aan verslaglegging bij de overheid.

Dit jaar waren er 37 inzendingen, uiteenlopend van de jaarverslagen van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen tot de Economische Voorlichtingsdienst en het KNMI.

Het winnende jaarverslag is volgens de jury “goed leesbaar”. Bovendien is de jury te spreken over de “gezonde zelfkritiek” en de “serieuze bedrijfscultuur”.

De prijs is ingesteld door advies en accountantsbureau Arthur Andersen.