Alpinvest doet mee in British Rail

Participatiemaatschappij Alpinvest (boekwaarde belegd vermogen ruim 450 miljoen gulden), voor 49 procent eigendom van ABN Amro Bank, doet indirect mee met de privatisering van de Britse spoorwegen. Via het samenwerkingsverband met haar Britse partner Candover heeft Alpinvest een belang gekregen in Eversholt Leasing, dat een aanzienlijk deel van het rollend materieel van de Britse spoorwegen bezit. De Britse regering heeft al het rollend materieel bestaande uit elfduizend locomotieven, rijtuigen en wagons, verkocht via een privatiseringsoperatie. Hierbij zijn drie staatsbedrijven betrokken die het rollend materieel gaan leasen aan de treinexploitanten. De totale waarde van deze bedrijven, Angel Train Contracts, Porterbrook Leasing en Eversholt Leasing, wordt geschat op 1,5 miljard pond (3,75 miljard gulden). Met de verzelfstandiging van Eversholt is ruim 500 miljoen pond sterling (1,25 miljard gulden) gemoeid. Alpinvest neemt met Candover, het zittende management, Electra Fleming, Advent International en The Royal Bank of Scotland deel in deze volledige uitverkoop van Eversholt. Dit consortium zal 70 miljoen pond (175 miljoen gulden) in de vorm van aandelenkapitaal verschaffen, waarvan 20 miljoen gulden afkomstig van Alpinvest.