Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Theater

Voorkeur: Theater

MULTIPLE EXPOSURE Brenda Daniëls, de godin van de Amerikaanse moderne dans, brengt een soloprogramma met eigen choreografieën en werk van anderen. 'Multiple Exposure' geeft haar alle gelegenheid om de perfecte beheersing te demonstreren van haar lange lichaam dat moeiteloos elke nuance in de beweging te voorschijn tovert. 10 en 11 nov Amsterdam Frascati.

HERMANS' HAND Muziektheater-regisseur Dick Raaijmackers continueert zijn onderzoek naar de val. Fabelachtige imitatie van de schrijver W.F. Hermans door Hans Dagelet, waarin Hermans naar een schrijfmachine reikt en in opperste vertraging valt met behulp van een stoommachine. 10 t/m 16 nov Haarlem Gasfabriek.

TIP TOP Jenny Arean en Joost Prinsen in een weemoedig makend variété over vooroorlogs amusement van joodse makelij en de naoorlogse reflectie daarop. 10 nov Purmerend De Purmaryn, 11 nov Leiden Schouwburg, 14 nov IJmuiden Schouwburg, 16 nov Winschoten De Klinker.

REMBRANDT WAS MIJN BUURMAN Ton Lutz als middelpunt in een filmische reeks flashbacks van Eli Asser over de oorlog en de manier waarop die tot op de dag van vandaag het leven van een joodse architect beheerst. Sober geënsceneerd door het Haarlems Toneel. 10 t/m 12 nov Den Haag Koninklijke Schouwburg, 14 nov Haarlem Stadsschouwburg, 15, 16 nov Rotterdam Zuidplein.

MET EEN BREIERDECK Hardhandige solo vol kwaaie grappen door Hans Teeuwen, veruit de beste cabaretier van de nieuwe generatie. 10 nov Dronten De Meerpaal, 11 nov Alkmaar De Vest, 15 nov Wageningen De Junushof, 16 nov Purmerend De Purmaryn.

KIEK UUT Kleine autobiografie van cabaretière Kiki Heessels, geestig en geraffineerd. 16 nov Tilburg Schouwburg.

THE SOUND OF MUSIC Aanvallige versie van de sprookjesachtige musical door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, met An Lauwereins en Ernst Daniël Smid. 16 nov Kerkrade Wijngrachttheater.

JONGENS WAREN WE Gebroeders Flint en Het Volk in een klein juweel van een voorstelling, naar Nescio, vervuld van heimwee naar de voorbije tijd van de wereldbestormende jeugd. 10 nov Gouda Schouwburg, 11 nov Terneuzen Zuidlandtheater, 12 nov Deventer De Bouwkunde.

EN VERDER: Het pad van fortuin door Vincent Bijlo. 10, 11 nov Rotterdam Zuidplein, 16 nov Almere Roestbak; Hiep hiep rahoe van Urbanus. 10 nov Maastricht Theater aan het Vrijthof, 13, 14 nov Amsterdam Meervaart, 15, 16 nov Amstelveen Cultureel Centrum; Naggelwauz van Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong. 10 en 11 nov Rotterdam Luxor; You're the top met Willem Nijholt. 10 nov Rijswijk Schouwburg, 11 nov Hardewijk Cultureel Centrum.