Voetbal (1)

Naar aanleiding van een 40 jaar oude grap van Snip en Snap, nu ten koste van Feyenoord-spelers, voelde ik bijna de neiging opkomen om ook modieus fan van Ajax te worden (NRC Handelsblad, 1 november). Feit is dat Feyenoord momenteel vierde (binnenkort derde) in de vaderlandse competitie staat. Het team heeft het afgelopen jaar als enige Ajax echt in moeilijkheden gebracht en behaalde dezelfde uitslag in hun laatste uitwedstrijd voor de Europa Cup als de Amsterdammers, maar wel tegen een veel sterkere tegenstander.

Mijn advies is simpel: trek Ajax terug uit de eredivisie en promoveer het tot nationaal elftal! Zodoende kan elke Nederlander dit team aanhangen en wordt de competitie weer spannend. PSV en Feyenoord kunnen dan strijden om het kampioenschap en ik kan aanhanger blijven van de 'domme' werkers uit de Maasstad en de 'slimme' godenzonen op gepaste afstand bewonderen.

    • Erik Vos