Van Gaal blijft bij kritiek op arbiters

Louis van Gaal zal geen woord terugnemen van de kritiek die hij na de wedstrijd Ajax-Vitesse uitte over de arbitrage in het Nederlandse voetbal.

De technisch directeur van Ajax vindt dat de aanvallende teams in het nadeel zijn doordat scheidsrechters en grensrechters buitenspelsituaties niet goed beoordelen en bij andere beslissingen te weinig doortastend optreden tegen defensief ingestelde teams. In dat kader zei hij na Ajax-Vitesse: “Ik heb me vanavond weer mateloos geïrriteerd aan arbiter Wegereef”. Naar aanleiding hiervan heeft de belangenvereniging voor scheidsrechters (BSBV) een klacht ingediend bij de gedragscode-commissie van de KNVB. Van Gaal is gevraagd zijn kritiek schriftelijk toe te lichten. “Ongelooflijk natuurlijk weer”, reageerde hij gisteravond verbolgen. “De gedragscode-commissie is ingesteld om klachten te behandelen over mensen die onfatsoenlijk zijn geweest. Ik heb mijn kritiek echter met argumenten onderbouwd. Na die wedstrijd is mijn gelijk onder meer afgelopen zondag nog eens bevestigd bij Ajax-PSV. Een actie van Marc Overmars waaruit een doelpunt had kunnen ontstaan werd ten onrechte afgefloten wegens buitenspel. De gedragscode-commissie moet de tv-beelden van al deze momenten maar opvragen.”