UEFA ziet af van invoering time-out

GENEVE, 9 NOV. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft zich gisteren tijdens een zitting in Genève uitgesproken tegen de time-out. Deze opvatting van de UEFA druist in tegen de plannen van de wereldvoetbalbond FIFA, die al een paar proeven met de time-out nam. De UEFA zal de spelonderbreking, van twee minuten per coach per helft, zowel bij interlands als bij Europese clubwedstrijden niet invoeren.

De UEFA besloot ook dat voor de Intertoto Cup volgend jaar zomer zes plaatsen voor de voorronden van de UEFA-beker zijn te verdienen. Dit jaar, het eerste, waren dat er nog vier.

De UEFA stelt voor clubs die in de voorronde van de Champions League worden uitgeschakeld een plaats in de UEFA-competitie te geven. Een beslissing daaromtrent moet vallen op 7 december, tijdens een bijeenkomst met het organisatiecomité.