Schultz uitgeschakeld

ROTTERDAM, 9 NOV. Brenda Schultz is uitgeschakeld in de tweede ronde van het tennistoernooi in Philadelphia en is daardoor nog niet zeker van een plaats in het Masterstoernooi van volgende week in New York. Schultz, die het afgelopen weekeinde in Quebec het vijfde toernooi in haar loopbaan won, verloor met 6-3 en 7-5 van haar dubbelspelpartner Gabriëla Sabatini uit Argentinië.

Het verlies van Schultz betekende dat de Amerikaanse Chanda Rubin wel verzekerd is van een plaats in de Masters, ook al verloor zij van haar landgenote Meredith McGrath (6-3 en 6-1). Aan het Masterstoernooi mogen de beste zestien speelsters van de seizoensranglijst meedoen. Schultz is nu afhankelijk van de resultaten van andere rivalen. “De coach van Sabatini was vroeger mijn coach”, zei Schultz na de partij. “Hij kent mijn zwakke punten.” Sabatini, als vierde geplaatst, vond het een zwaarbevochten overwinning. “Het verschil zat hem in de tiebreak. Toen speelde ik heel erg goed. Dat gaf de doorslag.”

Ook Mary Pierce, als derde geplaatst, moest afscheid nemen van het toernooi in Philadelphia. Zij verloor in twee sets (6-3 en 7-5) van Zina Garrison-Jackson, die haar in drie van de vier laatste onderlinge duels de baas was. De als tweede geplaatste Conchita Martinez versloeg in drie sets de Françcaise Natalie Tauziat.