Naar IJsland

Icelandair vliegt vier keer per week rechtstreeks vanaf Schiphol naar IJsland. De vlucht duurt ongeveer drie uur. Het internationale vliegveld is Keflavik, op ca. 40 kilometer van de hoofdstad Reykjavik. Een kleine Duitse airliner vliegt een à twee maal per week vanaf Düsseldorf. 's Zomers onderhoudt Smyrgil Line een wekelijkse veerdienst tussen Esbjerg (Denemarken) en Seydisfjörder (Oost-IJsland) via de Far Oer-eilanden, waar men twee dagen blijft alvorens de reis voort te zetten. De reis heen en terug is tamelijk duur en neemt in totaal tien dagen in beslag. Vanuit Reykjavik kunnen per autobus excursies naar Sneafellsjökull worden gemaakt. De kortste reistijd per (gehuurde) auto bedraagt ruim drie uur, afhankelijk van het weer en de conditie van de gedeeltelijk niet-geasfalteerde weg. Hotel Búdir is de beste verblijfsplaats ten zuiden van de vulkaan. In Búdir en Arnarstapi zijn eenvoudige campings. Aan de noordzijde van Snaefellsnes zijn Olafsvik en het veel aantrekkelijker Stykkishólmer de beste bases voor verkenning van de vulkaan. Er is een regelmatige vliegverbinding tussen Stykkishólmer en Reykjavik. Tijdens de zomervakanties zijn in grotere plaatsen als Olafsvik tijdelijke, goedkope (Edda-)hotels.