Kondor Wessels richt vizier op aannemer Van Zandvoort

RIJSSEN/HEERLEN, 9 NOV. Beursfonds Kondor Wessels heeft plannen voor de overname van de Limburgse aannemer Van Zandvoort. Beide partijen verwachten op korte termijn tot overeenstemming te kunnen komen. De overname zal geen gevolgen hebben voor de werkgelgenheid bij het Limburgse bedrijf, dat zeventig mensen in dienst heeft.

Van Zandvoort is vooral actief in utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud en woningbouw in Zuid-Limburg. Kondor Wessels is al langere tijd op zoek naar versterking van zijn positie in het zuiden van het land. Verder biedt de gunstige ligging ten opzichte van Duitsland uitbreidingsmogelijkheden in het midden van de Bondsrepubliek.

Van Zandvoort is volgens Kondor Wessels winstgevend. De onderneming, die vorig jaar een omzet boekte van 40 miljoen gulden, is in handen van de directie en de oprichtende familie. Tussen de aandeelhouders bestaat overeenstemming over de verkoop van het bedrijf.

Ter versterking van de marktpositie in Nederland en de grensregio Nederland/Duitsland zijn in het voorbije boekjaar al drie bedrijven aan de Kondor Groep toegevoegd: het bouwbedrijf De Bonth-Van Hulten in Nieuwkuijk, het bouw- en wegenbouwbedrijf Elja te Neede en het bouwbedrijf De Veluwezoom in Didam. In de regio Berlijn is inmiddels een derde vestiging gestart in Borgsdorf, ten noordoosten van de Duitse hoofdstad.

In het op 30 juni afgesloten boekjaar 1994/1995 maakte Kondor Wessels een netto winst van 29,2 miljoen gulden bekend. De opzet steeg in die periode van 857 tot 975 miljoen.