BOODSCHAP AAN DE MUUR

Inl 071-5165039 (Werkgroep Leiden, Stad van Vluchtelingen).

Volgend voorjaar krijgt Nederland er twee gigantische muurschilderingen bij. Op de lange zijden van de voormalige Leidse vuilverbranding worden dan twee schilderingen van 9 bij 90 meter gemaakt. Het gebouw ligt langs de spoorlijnen naar Haarlem en Schiphol, zodat zo'n 100.000 forensen dagelijks de voorstellingen zullen zien. Negentien beeldend kunstenaars uit Leiden en omgeving, waaronder twee gevluchte kunstenaars uit het asielzoekerscentrum in Leiden, hebben ontwerpen ingediend. De voorstelling heeft als thema tolerantie, etnische diversiteit en universele mensenrechten. De ontwerpen zijn van 13 november tot 31 december (ma t/m vr 9-18u) te zien in de Webster University aan de Boommarkt 1 in Leiden. Bij de opening van de tentoonstelling zullen de twee winnende ontwerpen bekend gemaakt worden. Het is nog onduidelijk hoelang het gebouw van de gesloten vuilverbranding blijft staan, maar naar verwachting zal het zeker een paar jaar duren voor de slopershamer de muurschilderingen zal slechten. De ontwerpwedstrijd is een onderdeel van het Cultureel Festival Human Rights and Refugees dat t/m 10 december in Leiden wordt gehouden.